FUGLE

 

Der er mange forskellige fugle i Grønland, men ikke alle grønlandske fugle bliver i Grønland. Mange fugle kommer kun til Grønland for at ligge æg og ruge dem, når de så kan flyve og det bliver vinter rejser de tilbage til der hvor de kommer fra. Ligesom ænder, de kommer når det er efterår og når det bliver sommer ligger de deres æg og ruger dem indtil de klækker, så passer de dem og når de så kan flyve, rejser de igen til de varme lande. Det samme gør de masse andre fugle. Men der er også mange fugle der er i Grønland året rundt. Der er bestemte tider for de forskellige arter af fugle hvornår man kan jage dem. De må ikke jages i deres parringstid, først når de har fået unger og når deres unger kan klare sig selv.

For mange år siden jager man fugle med net, men nu jager man dem med rifler. Dengang brugte man også fugleskind, man lavede dem til fugleskindsskjorter. De fjerner fjerene og tygger skindet indtil det bliver rigtig blød.

Om foråret kan man samle bestemte fugleæg, ligesom mågeæg. De smager rigtig godt efter man har koget dem. Det kan også laves som æggekage eller omelet, det smager også godt når de bare er kogte æg. De må ikke sælges til andre folk, man må kun samle dem for sin egen brug.

Mange år siden begyndte folk fra udlandet komme til Grønland og tage ørneæg eller falkeæg, og sælge dem til andre folk fra andre lande. De betaler gerne mange penge for de æg. Men heldigvis er de nu fredet.

Jeg ville ellers gerne skrive mere om grønlandske fugle, men jeg ved ikke så meget om fugle, og det beklager jeg meget.

 

 

LIVET I GRØNLAND

DYR
HAVET
FUGLE
BLOMSTRE